Ajankohtaista

1.4.2023 tulee kuluneeksi 22 vuotta itsenäisenä ammatinharjoittajana toiminnan aloittamisesta Loimaalla. Edelliset 15 vuotta toimin Loimaan aluesairaalan fysioterapeuttina.

Palvelen asiakkaitani arkisin klo 8.00 - 17.00 ja myös muina aikoina sopimuksen mukaan. Terapia-ajan saat useimmiten jo viikon sisällä yhteydenotostasi. Jonoa terapioihin ei ole. Parhaiten tavoitat minut puhelimella 050-5642699. Suonethan anteeksi, jos en heti vastaa soittoosi! Jätä viesti ja soitan takaisin heti, kun se on mahdollista! Kelan suorakorvausjärjestelmä poistui 1.1.2023, joten pääset fysioterapiaan tai allasterapiaan myös ilman lääkärin ohjausta yksinkertaisesti soittamalla ja varaamalla ajan.

Käytössäni on Diarium-asiakastietojärjestelmä ja olen liittynyt Kantajärjestelmään jo vuonna 2018. Näet siis fysioterapiaan liittyvät kirjaukset käynneistäsi OmaKanta-palvelussa (www.omakanta.fi)

Osaamisalueenani on nuoret, aikuiset ja ikääntyneet fysioterapia ja allasterapia asiakkaat.

Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen uusi kaksivuotinen sopimuskausi alkoi 1.1.2023. Minulla on toimitilallisena yrittäjänä fysioterapiasta ja allasterapiasta (Loimaan Vesihovi) sopimus Läntisen vakuutuspiirin kuntaryhmän 7 kuntien alueella (Loimaa, Oripää, Pöytyä, Aura). Puhetta korvaavina kommunikaatiokeinoina pystyn käyttämään mm. kuvakommunikaatiota, graafisia merkkejä, piirtämistä, ilmeitä ja eleitä. Tukiviittomat eivät kuulu kommunikaatiokeinoihini.

Fysioterapia voidaan toteuttaa myös etäterapiana potilashallintajärjestelmässäni olevan, tietoturvallisen Viivi-etäterapiasovelluksen kautta.

Kolmenkymmenen seitsemän vuoden kuntoutuskokemukseni lisäksi pyrin huolehtimaan fysioterapia-osaamiseni päivittämisestä. Viimeisimpinä koulutuksina ovat olleet kyynärpään ja ranteen ongelmien fysioterapiakoulutus, aivovamman saanut asiakas fysioterapiassa -koulutus ja polvi, nilkka ja jalkaterä-ongelmien fysioterapia -koulutus. "Korona-aikana" kouluttauduin etäterapiataitoihin niin kipu- kuin neurologisten ja tekonivelasiakkaiden fysioterapiassa. Ensiaputaitoni ovat ajantasalla. Olen suorittanut SPR:n EA 1 -kurssin 28.-29.4.2022 Turussa ja 11.8.2022 Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton Trimmi-kurssin Loimaan Vesihovissa.

Fysioterapiassa voimme keskustella joko suomen- tai englanninkielellä.

Työni ohella, vuosina 2016-2019 olen suorittanut Terveystieteiden maisterin tutkinnon Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan hoitotieteen laitoksella. 25.11.2020 pidin luennon Turun yliopiston jalkaterveyden teemapäivässä aiheena "potilaiden itsearvioitu fyysinen toimintakyky polven tekonivelleikkauksen jälkeen" ja 3.3.2021 luennoin ko. aiheesta Gerontologisen hoitotieteen teemapäivillä. Samaisesta aiheesta tein graduni ennen valmistumistani yliopistosta.

Koronavirus-pandemian aikana olen noudattanut STM:n, THL:n, työterveyslaitoksen ja Loimaan kaupungin ym. muiden terveysviranomaisten määräyksiä ja ohjeita. Olen tehostanut tilojen siivousta ja hygieniaa. (Työteveyslaitos: https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-siivoukseen.) Rokotukseni ovat ajantasaiset. Hyvä käsi- ja yskimishygienia on tärkeää. Asiakkaat pidän toisistaan etäällä. Käytän maskia tarpeen mukaan ja tarvittaessa saat itsekin sellaisen minulta. En tee fysioterapiaa kipeänä. Ethän sinäkään tule sairaana fysioterapiaan.